Nadalina, jedina zanatska čokoladnica u Splitu, ima lijepe vijesti. Na izboru Academy of Chocolate osvojili su zlato za svoju mliječnu čokoladu Cococa Coffee Nicaragua, ali i jednu broncu, za Cocoa Coffee Cuba. Dvije medalje u kategoriji mliječnih čokolada s dodacima puno znače za Nadalinu, koja je i prijašnjih godina osvajala nagrade za svoje “bean to bar” čokolade.
O kakvim je čokoladama riječ? Ove nagrađene čokolade su savršeno blendirane i uravnotežene, napravljene od zrna kakaa i kave iz iste zemlje porijekla, Nikaragve i Kube. Pržena je pažljivo, mljevena i končirana 72 sata u starinskim granitnim melanžerima u njihovoj maloj tvornici u Solinu.
“Fina kremasta čokolada s 8% vrhunske arabika kave i malo mlijeka daje doživljaj kao da pijete pravi macchiato”, kaže nam Marinko Biškić, osnivač Nadaline, s kojim smo porazgovarali o osvojenim medaljama. Ovo je ujedno i prva zlatna medalja za hrvatsku čokoladu u povijesti ovog izbora.
Cijeli članak možete pročitati na: index.hr
Image by Alexander Stein from Pixabay