Započinje 29. kongres ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a
Pozivamo Vas na 29. kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK), koji će se održati od 27. do 29. studenoga u Splitu, u hotelu „Le Meridien Lav“.
Službeni početak Kongresa je u ponedjeljak, 28. studenoga u 10.00 sati.
Domaćin ovogodišnjeg Kongresa je Obrtnička komora Splitsko-dalmatinske županije, a pokrovitelj Ministarstvo turizma RH. U svjetlu predložene porezne reforme koja je trenutačno u saborskoj proceduri, nastojat će se kroz panel raspravu s nadležnim institucijama predstaviti traženja ugostitelja te moguće posljedice ukoliko dođe do povećanja PDV-a, ali i argumente od predlagatelja za uvođenjem ovakve porezne reforme.
Predviđena je i panel diskusija s ugostiteljima iz zemalja EU i regije, kako bi iz prve ruke doznali na koji način ugostitelji rade i u kakvom poslovnom okruženju, kakva su zakonska rješenja za pojedine segmenta poslovanja te druge relevantne informacije iz svakodnevnog života ugostitelja.
S iznimnim zadovoljstvom ove godine najavljujemo i gostovanje Emanuela Scarella, Michelinovog kuhara. Kao i na prijašnjim kongresima, kroz stručna izlaganja razmotrit će se stanje ugostiteljske struke, prezentirat će se rad Ceha u prošlom razdoblju, kao i aktualne i zanimljive novosti u poslovanju ugostitelja. Glavna rasprava o problematici u ugostiteljstvu, na kojoj će sudjelovati svi sudionici Kongresa, održat će se 28. studenoga s početkom u 11:00 sati.
29. kongres ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a od 27. do 29. studenoga u Splitu u Hotelu „Le Meridien Lav“
IZDVOJENO IZ PROGRAMA
NEDJELJA, 27. studenoga 2016.
od 20:00 Večera i dobrodošlica za goste Kongresa. Uz večeru servirat će se odabrana vina hrvatskih vinara uz edukativno predstavljanje serviranog jela i pića,uz glazbu, Hotel Le Meridien Lav. Program vodi Rene Bakalović – govorit će se o gatronomiji, sljubljivanju vina i hrane
PONEDJELJAK, 28. studenoga 2016.
PRIJEPODNE
Hotel Le Meridien Lav, kongresna dvorana
11:00 Panel I : Ugostiteljstvo danas u Hrvatskoj i perspektive u sektoru
Financijski i porezni aspekti u ugostiteljskom sektoru, Porezna reforma
Uporaba duhanskih proizvoda u ugostiteljstvu
Suradnja s inspekcijskim službama, siva ekonomija
Obrazovanje i stanje na tržištu rada.
Sudionici panela:
– Ministarstvo turizma
– Ministarstvo rada i mirovinskog sustava
– Ministarstvo gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva i obrta
– Ministarstvo financija, Porezna uprava
– Ministarstvo zdravstva
– Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih
– Odgovarajuće inspekcijske službe ministarstava
– Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore
– Nenad Šepak, predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a
15:00 Panel II : Ugostiteljstvo izvan granica RH – iskustva ugostitelja iz regije /pregled financijskih aspekata poslovanja, pozitivne zakonske prakse, problemi u struci/
Predstavnici ugostitelja iz regije (RH, Austrija, Slovenija, Italija, BiH)
16:00 Panel III: Promocija hrvatske gastronomije i stvaranje gastronomske prepoznatljivosti (gastronomski i kulinarski stručnjaci iz RH i inozemstva)
22:00
Party u klubu „Central“ (Trg Gaje Bulata 4), nastup Petra Graše
UTORAK, 29. studenoga 2016.
09:30 Predavanje – Emanuele Scarello, Michelinov kuhar (u hotelu). Pozvane su ugostiteljske škole, uz podršku Agencije za strukovno obrazovanje
12:00 Konferencija za medije – objava zaključaka Kongresa (restoran Adriatic Grašo, Uvala Baluni bb, Split)