Apolitični

U Vodicama otvoren 20. Noćnjak, maslinarsko-uljarska manifestacija

Posadivši maslinu pred vodičkim hotelom Olympia, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić otvorio je u četvrtak navečer jubilarni 20. Noćnjak, najstariju maslinarsko-uljarsku manifestaciju u Hrvatskoj koja okuplja maslinare, uljare, potrošače te znanstvenike i stručnjake iz tog područja.

Ministar Tolušić pred okupljenim maslinarima istaknuo je zadovoljstvo što Hrvatska nije prepoznata samo po moru i suncu, nego i po kvalitetnom maslinovom ulju.

Maslinarstvo strateška grana Ministarstva poljoprivrede

„Ministarstvo poljoprivrede vidi maslinarstvo kao svoju stratešku granu, pogotovo u Dalmaciji, pa ga pomažemo i financiramo kroz program ruralnog razvoja, a uskoro ide i natječaj za izgradnju novih uljara. Poticaji će biti koliko god budu trebali biti. Možemo napraviti još neke iskorake, pogotovo u marketingu prema hrvatskim građanima i to o kvaliteti maslinovog ulja”, rekao je ministar Tolušić.

“Proizvodimo oko 40 do 50 posto potreba maslinovog ulja za hrvatsko tržište, i iako nigdje u poljoprivredi nije lako, mislim da su pred maslinarstvom svijetli dani“, dodao je.

Cijeli članak možete pročitati na: fenix-magazin.de

Foto: Shutterstock