Apolitični

Vodič za gurmanske premijere od Singapura do Rija!

Ili planirate negdje dalje? Kasnonoćne moderne kineske delicije u Montrealu? Francusko-brazilski degustacijski meni u Riju? Održivi singapurski zalogaji? Sve su to prilike koje se gurmanima nude otvaranjem nekih od najiščekivanijih novih restorana 2024., s popisa organizacije 50 Best Restaurants. Izuzev Madunije na Ibizi koji se otvara u lipnju, većina ih stiže već u prvoj polovici godine, neki su već i otvoreni, a donosimo ih abecednim redom.

Air, Singapur (Singapur)

Što dobivate kada spojite najboljeg svjetskog slastičara 2021. Willa Goldfarba, chefa Matta Orlanda (ex-Amass, Kopenhagen) i Ronalda Akilija, suosnivača ugostiteljske grupacije koja stoji iza Desa Potato Heada (s liste 50 najboljih svjetskih hotela)?

Crudo Izakaya Latino, San José, Kostarika

Chef Pablo Bonilla otvara svoj Crudo Izakaya Latino u glavnom gradu Kostarike, i to u susjedstvu svog restorana Sikwa. Ta dosadašnja Bonillina uzdanica je u izboru Latin America 50 Best Restaurants proglašen najboljim kostarikanskim restoranom. 

Endo Kazutoshi u hotelu Raffles London at the OWO, London (ime još nije obznanjeno), Ujedinjeno Kraljevstvo

Ako je otvaranje restorana chefa Maura Colagreca (chef Mirazura u Mentonu, Najboljeg restorana svijeta 2018) u londonskome Rafflesu bilo među najiščekivanijim u 2023, londonski povijesni Old War Office i ove godine ima dosta toga u rukavu. To uključuje i otvorenje najnovijeg restorana s japanskim utjecajem, pod palicom sushi  chefa svjetske klase Enda Kazutoshija.

Cijeli članak i više o ostalim restoranima možete pročitati na: tportal.hr

Image by KamranAydinov on Freepik