Apolitični

„Vinski podrum“ privukao struku i vinoljupce

Na Vinskom podrumu iskoriste posebnu priliku još danas i „prošetajte kroz najbolje hrvatske vinograde“ s osobnim sommelierom. Ovo je poziv svim ljubiteljima vinske kapljice da djelić ove sunčane subote navrate u podrume Dioklecijana, koji su na dva dana zamirisali vrhunskim vinima, sirom, pršutom i drugim delicijama.

Među brojnima na otvaranju smo susreli kolegicu Meri Šilović koja godinama piše i na stručan način bira pisane riječi kada su u pitanju vinari i proizvođači ove sjajne vinske kapljice. Istaknula nam je među ostalim da na “Vinskom podrumu ” možemo kušati od istarskog terana do primoštenskog babića, od plavca do crljenka i dobričića, od syraha, cabernet sauvignona do merlota koji su se zadnjih godina po Zagori i Ravnim kotarima već toliko dobro udomaćili da vinari koji su se tim internacionalnim sortama na ovim stranama odlučili baviti već po svijetu osvajaju ozbiljne nagrade za svoja vina.

Na ovakvim sjajnim vinskim druženjima gdje se čuju stručne i profesionalne riječi i zaključci ugodno je vidjeti poznatog omiškog vinara Nikolu Mimicu i zabilježiti njegove impresije i razmišljanja koja su svakako pozitivna i dobro došla kada je riječ o promociji i brendiranju naših autohtonih vina kojeg strani gosti sve više preferiraju.


Podsjetimo za kraj da se u Podrumima u sklopu manifestacije održavaju zanimljive radionice, predavanja i ekskluzivna kušanja, a vinsku feštu Slobodne Dalmacije i dalmatinskih vinara, uz brojne druge goste, obilaze i vina kušaju i francuski novinari znalci vina iz Le Figaroa, La Marseillaisea, Quest Francea, Parisien Magazinea…

Video: Teo Peričić