Apolitični

[VIDEO] Održana 3. Dioklecijanova amfora

Održana 3. Dioklecijanova amfora


Vila Dalmacija je ugostila treću Dioklecijanovu amforu, natjecanje kuhara na temu jela od bundeve i jela od sabljarke. Donosimo vam i rezultate na radost svih koji su sudjelovali u promociji dalmatinske i hrvatske kulinarske gastronomije u Vili koja je bila ispunjena zainteresiranim posjetiteljima.
Rezultati su:


BUNDEVA

JADRAN GRANČIĆ
DEJAN PIVAC
ALEKSANDRA BASARA
SABLJARKA

JADRAN GRANČIĆ
DEJAN PIVAC
TONI BOBAN
UKUPNI POREDAK

JADRAN GRANČIĆ
DEJAN PIVAC
ALEKSANDRA BASARA


Za najbolji plasman u pripremi brujeta (brudeta) borili su se predstavnici medija – sve redom bonkulovići, a evo i kako su prošli u ocjenjivanju stručnog žirija:

AS MEDIA
TV NEMANI, HRT
GASTROBAJTERI & JEDOZOVNA EKIPA MORSKOG PRASCA
Svim sudionicima, a posebno pobjednicima ČESTITAMO!!!

Podsjetimo se ukratko kako je početak Dioklecijanove amfore pokrenuo osnivač SKMER-a Miro Bogdanović s vizionarskim timom još u 2005. godini. Bila je to naznaka svih velikih natjecanja koja se od tada u Dalmaciji organiziraju.

Natjecanje 2016. je otvorio SKMER-ovac s velikim srcem i ljubavi za temu Dioklecijanove amfore – nezamjenjivi Veljko Barbieri.

Natjecatelje, posjetitelje i medije budnim je okom pratio stručni žiri: Marija Lulić, Hrvoje Zirojević, Goran Staničić, Antun Nišević, Nikša Ivičević, Braco Sanjin i Ivan Pažanin, a kroz program virtuoznošću provela Jasna Damjanović.

Red delicija s potpisom Trentona i maslinovog ulja u novo nagrađenoj originalnoj ambalaži, red vina, predavanje Važnost priče u gastronomiji Veljka Barbierija, red ribe, radionica Pripreme carpaccia Hrvoja Zirojevića, red priče, enološka radionica Dalmacija kroz vino Franje Francema, sonata Dioklecijanove amfore spjevana kuhačama Marije Vickov i Antonija Vodanovića.
Svojim dolaskom gradonačelnik Ivo Baldasar odao je svoje priznanje kuharskoj struci i važnosti ulaganja u nova znanja i vještine svih naših ugostiteljskih djelatnika. Evo što nam je tijekom programa istaknula Alma Harašić Berec u ime organizatora ovog prestižnog gastro natjecanja.