Umjetnost ukrašavanja kruha osvojila nagradu Best of the Best Gourmand World Cookbook 2021.
Nagrade važe za oskare na području kuharskih knjiga. Knjiga Anite Šumer je prvo mjesto osvojila u konkurenciji čak 1558 knjiga iz više od 200 država. Osim toga, knjiga je uvrštena na treće mjesto među najbolje dizajniranim kuharskim knjigama na svijetu (dizajnirala ju je umetnička direktorica Petja Montanez) i na četvrto mjesto među knjigama s najboljim kuharskim fotografijama na svijetu.
Radi se o njenoj trećoj knjizi koja sadrži niz tehnika za ukrašavanje kruha i trikova pri pečenju, a nominirana je u čak pet kategorija.
»Neizmjerno sam sretna i zahvalna da je takmičarska komisija prepoznala sav trud, znanje, izmiješanost tradicije i inovativnosti te veliku ljubav koju je cijela eklipa uložila u ovaj umjetnički projekat. Knjiga izbacuje u prvi plan kruh kao dar kojim darujemo dio sebe, svoje vrijeme, predanost i tako pokazujemo, da nam je stalo,« izjavila je povodom dobijene nagrade Anita Šumer.
Cijeli članak i fotogaleriju možete pronaći na: media-marketing.com