Zna kad triba zažutit kapulu, kad posolit, a kad ubacit manistru. Pogledajte kako priprema fuže s biftekom
Sada će roboti kuhati za nas!
Pogledajte našeg lipotana koji će vam spremiti rižot s kozicama, ali i gulaš sa tjesteninom. Doći će u naš restoran, prvi koji ćemo otvoriti u Zagrebu, a onda tijekom sezone i u Splitu, pa ćete degustirati kako je to kada za vas kuha gamma-chef, naš robot, hrvatskih ruku djelo – predstavljaju nam svoju inovaciju “startupovac” Đulijano Nola i kuhar, preciznije chef Vedran Varvodić.
Prezentaciju kako se “digitalno” sprema jelo, mirišljavo i slasno, kako kuha metalni, a ne živi kuhar, ovaj dvojac je imao na nedavno održanom “ZINFestu – Festivalu Crljenka i rođaka” u Kaštelima. Izuzetno zanimanje posjetitelja i izlagača-vinara pobrala je ta metalna crveno-crna kocka, jer mnogi nisu baš vjerovali da robot može skuhati dobro, ukusno jelo.
Svi su s nestrpljenjem čekali između 12 i 15 minuta da jelo bude gotovo kako bi ga mogli kušati i ocijeniti.
– Ma baš me zanima što će nam to spremit ova kanta. Ako je odličan kuvar, moga bi ga i ja uzet za doma.
Da je sve to i izvedivo, potvrđuje komentar jednog od kušača jela koje je spremio kuhar-robot:
– Ukusno, neman riči… I riža mu je za pet. Nije se prikuvala. Kušaj ove pjukance, baš su vrh! I meso mu je ispalo taman kako triba, ni žilavo ni premekano. Još kada bi zna ispeć štogod na gradele ili janca okrenit, odmah bi ga kupija, ha, ha!
Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr
Foto: Božidar Vukičević/Cropix