Prvi međunarodni studij gastronomije Hrvatskoj!Predstavljanje studija uz cooking show!
Hrvatska uspješno gradi poziciju jedne od najbrže rastućih mediteranskih gourmet destinacija. Rast i razvoj temelje se na bogatoj gastro-enološkoj tradiciji te rastućoj ponudi ugostiteljskih objekata s vrhunskom ponudom. Kako bi se gastro-enološki proizvod mogao razvijati, potrebno je imati kvalitetne kadrove koji su educirani za kreiranje vrhunskih proizvoda, a koji idu u korak sa suvremenim trendovima u pripremanju i prezentaciji obroka, sukladno zahtjevima i potrebama turističkoga tržišta. Ovim novim usmjerenjem Visoka škola Aspira potiče izvrsnost u gastronomiji i obrazuje studente da budu nositelji razvoja hrvatske gastronomije. Za vođenje uspješnog restorana ili odjela hrane i pića nije dovoljno znati pripremati odlična jela, već je potrebno imati i menadžerska znanja, kako bi se gastronomskom ponudom moglo upravljati na adekvatan način.
Prvi međunarodni studij gastronomije
Kako osmisliti novi meni, upravljati osobljem u kuhinji, procesom nabave hrane te dekorirati jela samo je mali dio kreativnog procesa koji spada pod domenu kuhinjskog menadžmenta. Upravo ova menadžerska znanja i vještine mogu značiti razliku između uspješnog i neuspješnog ugostiteljskog objekta. Zato studij Gastronomije na Visokoj školi Aspira uči studente kako stvarati, ali i kako upravljati stvorenim.
Kroz modernu nastavu i aktivni rad studenti će vježbati i učiti od uglednih svjetskih šefova, među kojima su i nositelji Michelinove zvjezdice Vicenzo Guarino i Silvio Battistoni te osnivačica i urednica američkog časopisa Gastronomica Darra Goldstein. Praksa se izvodi u najboljim hrvatskim te međunarodnim restoranima gdje studenti stječu konkretna znanja i vještine primjenjive na tržištu rada. Također, studenti će kroz modernu nastavu aktivno raditi, vježbati i učiti od mnogih hrvatskih uglednih chefova među kojima su Andrej Barbieri, Nikola Eterović, Denis Galić, Dino Galvagno, Mate Janković, Antun Nišević, Michael Noß, Branko Ognjenović, Ivan Pažanin, Zdravko Perić, Braco Sanjin, Zdravko Tomšić, Denis Zembo, Hrvoje Zirojević itd. Također, učit će i od nagrađivanih somelijera poput Siniše Koceića i Željka Bročilovića Carlosa, barmena Jure Vojkovića, bariste Tomislava Mrdeže, slastičarke Marije Gudelj te Tonća Drlje koji će ih upoznati sa suvremenim trendovima u posluživanju. Studenti imaju i mogućnost nakon završetka studija i stjecanja diplome prvostupnika međunarodnog menadžmenta u gastronomiji nastaviti studij na Culinary Art AcademySwitzerland i u samo dva dodatna semestra nastave i stručne prakse steći i švicarsku diplomu.
Predstavljanje međunarodnog studija Gastronomije održat će se u srijedu, 14. rujna u 11:00 sati u splitskom hotelu Park, gdje će nakon svečanosti biti organiziran okrugli stol na temu: „Važnost visokoškolskog obrazovanja za ugostiteljska zanimanja” te cooking show sa Aspirinom studentima mentorima Hrvojem Zirojevićem, Bracom Sanjinom i Michael Knoβom. Podršku svečanosti će pružiti i ostali chefovi mentori. Svoje umijeće će pokazati i somelijeri Siniša Koceić i Željko Bročilović Carlos, barmen Jure Vojković te slastičarka Marija Gudelj.
Više o studiju potražite na: www.studij-gastronomije.com
Aspira – studiraj srcem!
Visoka škola Aspira ima dugogodišnje iskustvo u edukacijama u hotelijerstvu i turizmu te već godinama, između ostalog, uspješno izvodi i program Menadžer hrane i pića, stoga je studijski program bio logičan nastavak. Osim studija Gastronomije, izvodi i studij Hotelskog menadžmenta, Destinacijskog menadžmenta te Sportskog menadžmenta.