Apolitični

Za promidžbu vina u zemljama izvan EU 250 tisuća eura po projektu

Ministarstvo poljoprivrede u ponedjeljak je objavilo da je objavljen natječaj za mjeru promidžba vina na tržištima trećih zemalja, za koji najviši iznos ukupno prihvatljivih troškova po projektu iznosi 250 tisuća eura.

Riječ je o natječaju iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina do 2023. godine, a zainteresirani se mogu prijaviti do 29. ožujka.

“Cilj nam je pomoći vinarima da svoja vina plasiraju na tržište izvan EU, tzv. trećim zemljama, pa smo novac za takvu promidžbu osigurali i u novoj petogodišnjoj Vinskoj omotnici – programu pomoći vinarima – radi boljeg pozicioniranja naših vina na svjetskoj vinskoj karti”, ističe u priopćenju potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

“Osim Vinske omotnice kroz koju hrvatski vinari i vinogradari mogu izgraditi podrume, nabaviti opremu, rekonstruirati vinograde i promovirati svoja vina, kroz Program ruralnog razvoja sufinanciramo i podizanje novih vinograda, pa su tako već u provedbi 84 projekata za 40 milijuna kuna”, rekao je Tolušić.

Cijeli članak možete pročitati na: glasistre.hr

Foto: Pixabay