Stručnjaci za morsku hranu sugeriraju da možda ne treba kriviti Subway za to što tuna u njihovim sendvičima možda uopće nije tuna
Laboratorijski test popularnog Subway sendviča s tunom, što ga je naručio New York Times, dao je (ne)očekivane rezultate jer u nekoliko sendviča nije pronađen DNK tune.
Novinar NY Timesa naručio je iz tri losanđeleška lokala Subwaya nekoliko sendviča s tunom, a potom ih dao na analizu u laboratorij za ispitivanje ribe. Tamošnji djelatnici nisu uspjeli prepoznati vrstu namirnice u sendviču.
– Možemo izvesti dva zaključka. Prvo, namirnica je industrijski obrađena na način da koji god smo uzorak izvukli nismo mogli identificirati tunu. Drugi je zaključak da u sendviču naprosto nema tune, rekao je glasnogovornik laboratorija.
Najveći lanac restorana u svijetu, koji u Sjedinjenim Državama ima više od 22.000 lokala, zatrpan je tužbama među kojima se ističe jedna u kojoj se mušterija žali da su njihovi sendviči dužine stopala (30 cm) zapravo kraći, odnosno da su dugi tek 27 centimetara.
Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr
Foto: Pixabay