I turisti većinom traže domaće, lokalno pivo, ne zanima ih ono što mogu kod kuće kupiti u supermarketu.
Ne iznenađuje stoga da često posežu i za craft pivama male splitske pivovare Barba s proizvodnim pogonom na Stinicama, piše Slobodna Dalmacija.
Danas Barba Pivovara, koju je 2015. pokrenuo Siniša Anđelić, proizvodi 18.000 – 20.000 litara piva mjesečno. Radi se o prirodnom proizvodu, bez aditiva, a prema njemu se tako treba i odnositi, kao prema siru, craft pivo treba čuvati na tamnom i hladnom mjestu kako ne bi izgubilo svojstva, priča direktor Anđelić.
Takav pristup donio je Barbi sjajno priznanje – američka stranica „RateBeer” njihovo je pivo “Barba Imperial IPA” proglasila najboljim u Hrvatskoj. Tim su pivom ušli na listu 50 najboljih piva u svijetu.
Cijeli članak možete pročitati na:novac.jutarnji.hr
Foto: Pixabay