Apolitični

Pčelarima 17,2 milijuna kuna, med uskoro u školama

Nacionalnim pčelarskim programom za 2018. godinu Ministarstvo poljoprivrede osiguralo je 17,2 milijuna kuna za mjere povećanja konkurentnosti u pčelarskom sektoru, a domaći med uskoro će se naći u školama, izvijestili su u petak iz Ministarstva poljoprivrede.

Pčelari su najveći interes iskazali za mjeru suzbijanja štetnika i bolesti pčela, potom za sufinanciranje nabave pomagala, pribora i opreme te edukaciju.

Ove se godine uvodi “Školski medni dan – promocija meda s hrvatskih pčelinjaka” u osnovnim školama kako bi se prvašiće, njihove roditelje i nastavnike educiralo o važnosti konzumiranja meda i potrebi uključivanja meda u svakodnevnu prehranu djece.

Na dan sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, 7. prosinca, svih 40.000 učenika prvih razreda osnovnih škola u Hrvatskoj dobit će staklenku meda i prigodnu slikovnicu kao edukativni materijal primjeren njihovom uzrastu, a škole će u suradnji s pčelarskim udrugama organizirati edukativne radionice o važnosti pčelarstva za bioraznolikost.

Cijeli članak možete pročitati na: hr.n1info.com

Foto: Pixabay