Apolitični

Otvoren prvi hrvatski restoran u kojem kuhaju – roboti

Vjerujemo da je ovo tek prvi Bots&Pots, a da će ih biti na stotine po cijelom svijetu. To će biti hrvatska inačica Tesle, ali u ugostiteljstvu, ističe Bujas.

Ako ste ikad u restoranu dobili jelo kojim, iz bilo kojeg razloga, niste bili zadovoljni, onda će vas Bots&Pots oduševiti. Baš kako i samo ime govori, na 80-ak kvadrata u središtu Zagreba, od danas kuha nekoliko “kuhara” koji će baš svaki put skuhati savršeno jelo. Njihova tajna? Oni su roboti.

Ova svojevrsna svjetska premijera plod je ideje i rada nekolicine entuzijasta iz Splita koji su na njoj radili proteklih sedam godina. Od početne ideje do realizacije prošli su uspone i padove i stotine više ili manje ukusnih jela skuhanih u postupak prilagođavanja recepta robotima. No, uspjeli su. I roboti, koji su u potpunosti plod hrvatske pameti – kako hardverski, tako i softverski, sad bez problema mogu skuhati cijeli niz jela “na žlicu” – od crnog rižota preko različitih njoka i tjestenine do gulaša.

Napokon smo startali, nakon sedam godina, eto uspjeh preko noći, rekao je sarkastično Bujas. Iako je prvi restoran tek otvoren u Zagrebu, već razmišljaju o budućnosti. Tako im je jedan od glavnih ciljeva pretvoriti Bots&Pots u franšizu i ponuditi ju izvan granica Hrvatske.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Zimo