Prigodnim glazbeno-scenskim programom učenici i učitelji Osnovne škole „Sućidar“ obilježili su jučer 35. godina postojanja svoje škole. Posebno ponosan na 35. rođendan osmoljetke bio je ravnatelj Vlade Dragun koji se prisjetio davne 1982. godine kada je škola izgrađena.

Počela školska godina

„Bilo je to vrijeme kada je okoliš škole  bio blato, a škola manja nego danas. Divim se tadašnjim učiteljima koji su u tim okolnostima uspjeli držati nastavu i prenositi znanje svojim učenicima. Od tada je prošlo 35 godina. Puno je to godina, puno je generacija od tada prošlo kroz naše učionice. Upravo zbog svojih učenika ova je škola – dobra škola“, kazao je  to ravnatelj Dragun u punom atriju OŠ „Sućidar“. Ravnatelj Dragun zahvalio se roditeljima učenika na ukazanom povjerenju, a posebna zahvala išla je i nazočnoj pročelnici Službe za obrazovanje i sport Ines Milini Ganza  zbog, kako je naglasio ravnatelj, velikih zasluga u nadogradnji škole. Ravnatelj je izrazio nadu da će OŠ „Sućidar“ uskoro dobiti prijeko  potrebnu školsku dvoranu.

Rođendansku čestitku je uputila i zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović kazavši kako je Sućidar odnedavno i njezin kvart.

Počela školska godina

„Prije nekoliko godina sa Pujanki sam se doselila na Sućidar. 35. godina rada je veliki jubilej i čestitam učenicima i nastavnicima na tome. Što se tiče školske dvorane vjerujem da bi u 2018. godini mogli započeti prve korake u tom pravcu“, kazala je zamjenica Hrgović koja je ravnatelju Dragunu uručila prigodni poklon, sliku akademskog slikara Ante Mandarića. Svečanom programu nazočili su i predstavnici Agencije za obrazovanje, Prosvjetne inspekcije, Vijeća roditelja škole, te predsjednik kotara Damir Ćosić Roda.