Apolitični

Novi trendovi u gastro svijetu: U Londonu niču „mračne kuhinje“

Pandemija koronavirusa možda je prošla (kuc o drvo), ali je njen utjecaj na neke naše navike ostao i nadživjet će ju bar još neko vrijeme. Način na koji jedemo, primjerice. Tijekom pandemije restorani su se snalazili kako su znali i umjeli – većina ih se orijentirala na dostavu hrane, a kako su se ljudi „raskomotili“ s opcijom naručivanja hrane kod kuće, tako su niknule i čitave nove vrste restorana tj. kuhinja.

Londonu su se tako pojavile tzv. „mračne kuhinje“ ili „kuhinje duhova“. Poznata služba za dostavu Deliveroo otvorila je tri podružnice pod ovim pomalo zastrašujućim nazivom koji intrigira javnost i medije, premda iza njega ne stoji ništa strašno. Dapače.

Riječ je o kuhinjama u kojima nastaje hrana isključivo za dostavu i koje se mogu iznajmiti. Ovdje nema stolova, stolica i konobara, a sve mušterije čekaju svoj ručak i večeru kod kuće. Bilo da je riječ o malim poduzetnicima početnicima ili iskusnim kuharima koji žele isprobati nešto novo, ove rent-a-kuhinje praktična su opcija za okušati se u i probiti u gastro svijetu.

Na taj način mogu se koncentrirati isključivo na pripremu hrane, bez da brinu oko ambijenta, restorana, zapošljavanja konobara, najma prostora i sl. Imaju prilično industrijski ambijent i napravljene su kako bi bile isključivo funkcionalne. 

Cijeli članak možete pročitati na: punkufer.dnevnik.hr

Foto: Pixabay