Pandemija koronavirusa možda je prošla (kuc o drvo), ali je njen utjecaj na neke naše navike ostao i nadživjet će ju bar još neko vrijeme. Način na koji jedemo, primjerice. Tijekom pandemije restorani su se snalazili kako su znali i umjeli – većina ih se orijentirala na dostavu hrane, a kako su se ljudi „raskomotili“ s opcijom naručivanja hrane kod kuće, tako su niknule i čitave nove vrste restorana tj. kuhinja.
U Londonu su se tako pojavile tzv. „mračne kuhinje“ ili „kuhinje duhova“. Poznata služba za dostavu Deliveroo otvorila je tri podružnice pod ovim pomalo zastrašujućim nazivom koji intrigira javnost i medije, premda iza njega ne stoji ništa strašno. Dapače.
Riječ je o kuhinjama u kojima nastaje hrana isključivo za dostavu i koje se mogu iznajmiti. Ovdje nema stolova, stolica i konobara, a sve mušterije čekaju svoj ručak i večeru kod kuće. Bilo da je riječ o malim poduzetnicima početnicima ili iskusnim kuharima koji žele isprobati nešto novo, ove rent-a-kuhinje praktična su opcija za okušati se u i probiti u gastro svijetu.
Na taj način mogu se koncentrirati isključivo na pripremu hrane, bez da brinu oko ambijenta, restorana, zapošljavanja konobara, najma prostora i sl. Imaju prilično industrijski ambijent i napravljene su kako bi bile isključivo funkcionalne.
Cijeli članak možete pročitati na: punkufer.dnevnik.hr
Foto: Pixabay