Apolitični

Noma je ponovno najbolji restoran na svijetu!

Danski restoran Noma u Kopenhagenu proglašen je najboljim restoranom na svijetu po izboru The World’s 50 Best Restaurants

Zašto je Noma najbolja na svijetu? Jedan je od najtraženijih restorana na planeti, Noma i njegov osnivač, René Redzepi, poznati su po stvaranju nove nordijske kuhinje i nadahnuću cijele generacije kuhara diljem svijeta.

Noma je proglašena najboljim svjetskim restoranom 2010., 2011., 2012. i 2014. godine, prije nego što se zatvorila 2016. godine i preselila na novu lokaciju 2018. Noma 2.0 ponovno je u vrhunskoj formi, beskrajno oduševljavajući goste inovativnim degustacijskim menijima.

Pia Leon proglašena je najboljom cheficom na svijetu, londonski restoran Ikoyi ovjenčan je nagradom One to watch, a francuska chefica Dominique Crenn dobila je nagradu Icon Award.

Slovenski restoran Hiša Franko zauzela je visoko 21. mjesto, a do sada je bila na 38. mjestu što je izvanredan uspjeh. Podsjetimo da je po izboru The Best Chef, pastry chefica Maša Salopek iz Hiše Franko proglašena najboljom na svijetu, a Ana Roš zauzela je visoko 7. mjesto na ljestvici najboljih chefova na svijetu.

Detaljnu listu najboljih restorana na svijetu možete pogledati ovdje.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay