Apolitični

NIZOZEMSKA TVRTKA PREDSTAVILA NOVI KONCEPT UPARIVANJA SVJETSKIH SIREVA I HVARSKIH VINA

Nizozemski uvoznici hrvatskih vina Croatiangrapes.com predstavila novi koncept uparivanja svjetskih sireva i hvarskih vina.

Naime, nedavno su napravili predstavljanje potpuno novog koncepta za ugostiteljstvo i potrošače želeći spojiti vina u savršenom skladu s odabranim sirevima. U svojem projektu surađuju s trgovinom sireva l’Amuse, s  Betty Kostner, vrhunskom stručnjakinjom za sireve s kojom su već održali radionice uživo u Nizozemskoj i na Hvaru.

Na pitanje koji je najbolji način koncepta sparivanja, Mario Pranić iz Croatiangrapes.com ističe kako je prvo najvažnije analizirati okuse i arome vina te prema tome prilagoditi tanjure sa sirevima. “Osim toga, pametno je „osigurati“ se sirevima iz različitih ‘obitelji’, poput tvrdog, kozjeg, plavog sira, sa crvenom ili bijelom  korom. Je li to teško učiniti? Da, to je doista teško. I zato smo već obavili preliminarni posao za vas, ističe Mario Pranić. 

Prema riječima veleposlanice hrvatskih vina u Nizozemskoj iz 2018., Betty Koster iz L’Amusea, mnoga osebujna hrvatska vina od izvornih sorti grožđa odlična su za sparivanjem za sirom, posebno zato što su vrlo čistih aroma.

Cijeli članak možete pročitati na: hrturizam.hr

Foto: Pixabay