Australci su istražili privlačnost rada iz kafića i alternativnih lokacija u zemlji, za što se koriste i kako se u njima ponašaju tamošnji “laptop-radnici”
Rad u kafićima i pubovima već je godinama uobičajen među freelancerima. Ali s hibridnim radom koji postaje “novo normalno”, to je trend koji će definirati 2023. Tako nam barem pokazuju rezultati istraživanja australskog Tehnološkog sveučilišta Swinburne u Melbouneu koje je istražilo privlačnost rada u kafićima i alternativnim lokacijama, za što se koriste i kako se radnici tamo ponašaju.
Kafići, knjižnice, parkovi…
Nedavno istraživanje OpenTablea otkrilo je da gotovo polovica radnika koji rade na daljinu sad provodi vrijeme radeći u kafićima ili drugim trećim mjestima. Trend je posebno popularan među radnicima generacije Z; svaki deseti kaže da su im to omiljena mjesta za rad. Istraživanje Sveučilišta Swinburne potvrđuje da su kafići prvi favoriti, no kao mjesto za rad sve se više spominju i knjižnice, pubovi, parkovi i coworking prostori.
Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr
Foto: Pixabay