Apolitični

Najljepši europski kafići u kojima želimo barem jednom popiti kavu

Kada putujemo na neku novu destinaciju, istraživanje mjesta koje posjećujemo neizostavan je dio avanture. S obzirom na to da se sezona zimskih putovanja bliži, mnogi su već krenuli planirati omiljene rute po Europi. Jutarnje šetnje i obilazak grada podrazumijevaju okrjepu uz toplu šalicu kofeina. No, ritual ispijanja kave nije samo šalica kave već i ugođaj interijera u kojem sjedimo. Kafići predstavljaju srce grada, a ukrašeni su različitim jezicima, kulturama i ljudima. Dekorirani izlozi, sezonski napitci i slatki zalogaji pozivaju nas da sjednemo i fotkamo baš svaki kutak. Ako ove zime planirate putovanje u neku od europskih metropola, u nastavku donosimo neke od najljepših kafića u kojima barem jednom želimo popiti kavu.

Europski kafići: New York Café, Budimpešta

Kultni New York Café je preživio nekoliko era, političkih sistema i turbulentnih povijesnih događaja. No, do danas je očuvao blještavilo, luksuz i sofisticiranost te ostao omiljeno mjesto okupljanja umjetnika. Početkom 20-og. stoljeća bio je jedan od najljepših kafića u Mađarskoj. Posebno popularan u krugu pjesnika, pisaca i urednika novina koji su svoja izdanja dovršavali na galeriji. 

Cafe Letka, Prag

Ako posjećujete Prag, Cafe Letka obavezna je stanica za jutarnju dozu kofeina uz doručak ili brunch. Rustikalni štih, visoki stropovi, hrapavi zidovi, kristalni lusteri i dodir nježnih pastelnih boja neće proći bez fotke za Instagram.

Élan, London

 Jedan od najinstagramičnijih kafića definitivno je Élan, a smjestio se na nekoliko lokacija u luksuznim dijelovima grada. U šetnji gradskim ulicama, nemoguće je da vam izlog kafića promakne. S obzirom na to da je svaki detalj pomno isplaniran, popularnost mu je opravdana, a njihova filozofija je jednostavna – poslužuju samo najbolje.

Cijeli članak, ostale kafiće i fotogaleriju možete pronaći na: journal.hr

Foto: Pexels.com – Photo by Quark Studio: https://www.pexels.com/photo/chairs-and-tables-in-hotel-3201921/