Restoran Alfred Keller, smješten u Boutique Hotelu Alhambra, dobitnik je prestižne nagrade “Best in Europe”, čime je potvrdio kvalitetu najboljeg europskog fine dining hotelskog restorana.
Dva nagrađivana lošinjska restorana – Alfred Keller i Matsunoki, smještena u slikovitoj uvali Čikat, svoju su kvalitetu ponovno potvrdila prestižnom nagradom. Ovoga puta radi se o World Culinary Awards. Restoran Alfred Keller, smješten u Boutique Hotelu Alhambra, dobitnik je prestižne nagrade “Best in Europe”, čime je potvrdio kvalitetu najboljeg europskog fine dining hotelskog restorana.
Važnim priznanjem nagrađen je i japanski restoran Matsunoki, smješten u hotelu Bellevue, kojem je dodijeljena nagrada “Best in Croatia“ za najbolji hotelski restoran u Hrvatskoj.
U restoranu Alfred Keller, koji se može pohvaliti Michelinovom zvjezdicom, gosti mogu očekivati specijalitete pripremljene od vrhunskih lokalnih namirnica, koje i igraju glavnu ulogu u osmišljavanju kulinarske vizije jelovnika chefa Michaela Gollenza.
Alfred Keller ujedno je i prvi te zasad jedini lošinjski restoran koji je osvojio ovu prestižnu nagradu, a sve zahvaljujući talentiranom mladom chefu Michaelu Gollenzu, kojeg je i renomirani vodič Gault & Millau nagradio titulom Velikog chefa sutrašnjice.
Dodatnu težinu cjelokupnom uspjehu pridaje činjenica da ju je restoran Alfred Keller osvojio ispred globalno priznatog restorana Four Seasons Paris’ Le Cinq, koji posjeduje čak tri Michelinove zvjezdice”…
Cijeli članak i fotogaleriju možete pronaći na: punkufer.dnevnik.hr
Foto: Pixabay