Apolitični

NAJBOLJI BAROVI SVIJETA: Barcelona postaje barmenska velesila

Kao pandan listi pedeset najboljih restorana svijeta, lista 50 najboljih barova svijeta jedna je od najprestižnijih nagrada na planetu, službeni vodič kroz najistaknutija mjesta za uživanje u piću diljem svijeta. Popis se ažurira svake godine ceremonijom dodjele nagrada, koja se obično održava u Londonu. No, ove godine se 14. dodjela održala u Barceloni.

Događaj nije slučajno pripao Barceloni, jer je pobjednik skriven u jednom barcelonskom delikates restoranu, a čak dva bara među prva tri stižu upravo iz toga grada. Naime, ove je godine glavnu nagradu osvojio bar Paradiso, drugo je mjesto pripalo baru Tayēr + Elementary iz Londona (drugu godinu za redom), dok je treće osvojio Sips iz Barcelone.

Tom prigodom bile su objavljene i posebne nagrade. Prva je bila Campari One To Watch – nagrada za bar u usponu, odnosno lokal koji se trenutačno nalazi od 51. do 100. mjesta, ali s potencijalom da se probije na vrh ljestvice. Ove godine ta je čast pripala Röda Husetu iz Stockholma, skandinavskom baru poznatom po minimalizmu i lokalnim namirnicama.

Ostale posebne nagrade večeri uključivale su Nagradu za održivi bar KetelOne, koja je otišla u Little Red Door iz Pariza, te nagradu Altos Bartenders Bartender Award, koja je dodijeljena renomiranom kolumbijskom vlasniku barova i osnivaču čuvenog Alquímica, Jeanu Trinhu.

Ove godine trijumfirale su i Sjedinjene Države. Njujorški barovi zauzimaju šest mjesta na listi, a slijede ih londonski (pet) te potom Mexico City s četiri i Barcelona s tri.

Ako želite proučiti cijelu top-listu, i možda odlučiti koje od nagrađenih mjesta biste mogli posjetiti, popis je dostupan ovdje

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Youtube Screenshot