Apolitični

Najavljen Good Food Festival 2016.

Uspješni Good Food Festival Dubrovnik svoje će treće izdanje imati od 20. do 23. listopada 2016. godine, a kroz četiri dana odvijanja festivala održat će se više od 20 različitih događanja, sudjelovati više od 30 dubrovačkih restorana, nekoliko hotelskih kuća, deset vinskih barova, a sve u organizaciji TZ grada Dubrovnika.

Good Food Festival 2016.

Direktorica TZ grada Dubrovnika Romana Vlašić predstavila je program Good Food Festivala 2016. i zahvalila na suradnji svima koji su sudjelovali u kreiranju i realizaciji vrlo zanimljivog programa. Uz niz radionica i edukativnih programa – o jabukama za najmlađe, radionici sirove hrane Mihaele Devescovi, te ciklusa kojeg organizira Humanitarna udruga Deša, novost su radionice Udruge Škola iz Majkova, u ovom pitoresknom primorskom selu.
Na Pilama će se održati i Sajam zdrave hrane, a kroz sva četiri dana odvijanja festivala dubrovački restorani nudit će posebne menije s popularnom cijenom od 100 kn, vinokušnje u vinskim barovima na području Grada, te prigodne gastro ture za turiste.

Good Food Festival

Good Food festival započinje tradicionalnom Dubrovačkom trpezom na Stradunu 20. listopada, iste večeri gostuje Karlovačka županija s programom „Okusi tradicije”. U petak u Hotelu Lapad bit će organizirana prezentacija turističke i gastronomske ponude austrijskog grada Graza , a prethodit će joj program u Restoranu Sesame kad će nas Chef Marina Žibert Ercegović naučiti kako umijesiti domaću pastu.


Subota, 22. listopada rezervirana je za edukaciju na temu indijske kuhinje s chefom Stephenom Lobom, dok u subotu uvečer gostuje popularni hrvatski chef Andrej Barbieri koji će nas iznenaditi svojim specijalitetima u hotelu Hilton Imperial.
Četvrtog dana, u nedjelju, gostuje korčulansko mjesto Blato s nastupom udruge Kumpanjija i k lape Kumpanji, te prezentacijom kolača – lumblije.
Završni događaj festivala je gala večera Land of Legends koja ima humanitarni karakter, s koje će se prihod namijeniti nabavci fibroskenera za dubrovačku Opću bolnicu, a održat će se u hotelu Rixos Libertas o čemu je na presici govorio Ayhan Basci, generalni direktor hotela.
Predsjednica Humanitarne udruge Deša Đeni Hansal predstavila je poseban slatki suvenir – kolačić sv. Vlaha, koji je kreirala Humanitarna udruga Deša na poticaj TZ grada Dubrovnika u obljetničkoj godini sv. Vlaha i u povodu Good Food Festivala 2016.
Kušali su se i žrnovski makaruni, mljetski makaruli, te slastice koje su pripremile vrijedne djelatnice udruge „Deša”, kao i kanapei s morskim delicijama iz Fast Fooda Barba, sve uz vinsku kapljicu Lekri, Vinarije Škar obitelji Krile.


Good Food festival 2016. izazvao je pozornost inozemnih medija, pa ćemo u prigodi festivala ugostiti ukupno sedamnaest inozemnih novinara u suradnji sa sustavom Hrvatske turističke zajednice i inozemnim predstavništvima i Glavnim uredom Zagreb, te samostalno. U Dubrovniku će tako boraviti novinari iz Francuske, Ukrajine, Norveške, Italije, SAD – a, Nizozemske, Turske, Austrije, Španjolske i Brazila koji će sudjelovati u programu Good Food Festivala, ali i upoznati grad i okolicu.
Najavljen je i poseban charter-let iz Bavarske u suradnji s agencijom ID Riva, a i slovenska agencija Ojla ponudila je na slovenskom tržištu program u Dubrovniku za vrijeme Good Food Festivala, te očekujemo dobru posjećenost najavljenog trećeg „guloznog” dubrovačkog festivala.