Apolitični

Na splitskom Pravnom fakultetu zanimljiva i posjećena predavanja

Katedra za ekonomske i financijske znanosti Pravnog fakulteta u Splitu tijekom jutra priredila je gostujuće predavanje pod nazivom „Utjecaj tržišta elektroničkih komunikacija na gospodarski razvitak Republike Hrvatske” koje je održao mr. sc. Mario Weber, ravnatelj Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti u okviru redovitih predavanja na kolegiju „Politička ekonomija”. Međutim, sve ovo dio je Prvog kongresa studenata prava koji će potrajati do petka, 22. 04., kada će zaslužnima biti dodijeljene zahvalnice i potvrdnice.


Podsjetimo, Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) sa sjedištem u Zagrebu je nacionalna regulatorna agencija za obavljanje regulatornih i drugih poslova u okviru djelokruga i mjerodavnosti propisanih Zakonom o elektroničkim komunikacijama, Zakonom o poštanskim uslugama i Zakonom o regulaciji tržišta željezničkih usluga.Kako smo svjedoci sve većeg razvoja telekomunikacijskog sektora i ekspanzivnog širenja digitalne ekonomije u suvremenom društvu, što govori u prilog aktualnosti teme koju je predavač, gospodin Weber, približio studentima uz naglasak na utjecaj na gospodarski razvoj Republike Hrvatske.


Dvorana 6 Pravnog fakulteta bila je ispunjena do kraja, što pokazuje interes za ovu temu kolegija čija je voditeljica doc. dr. sc. Marija Boban. Uz to, najavimo da će se  na istom mjestu održati predavanje na temu „Informacijske i komunikacijske tehnologije, umreženo društvo i novi oblici organiziranog kriminaliteta – ustroj i djelovanje” koje će održati gđa Boban.

Više u kategoriji: Znanost; Obrazovanje
Foto: Teo Peričić
D. Šabić, mag. nov.