Apolitični

Na najprestižnijem svjetskom ocjenjivanju vina, onom Decanterovom, ove je godine u Londonu nagrađeno čak 226 domaćih vina

Od toga, hrvatska su vina odnijela 11 zlatnih nagrada – dvije zlatne medalje otišle su u podrume šibenske vinarije Testament Winery

Prvo zlato otišlo je Dalmatian Dog Babiću iz 2016. godine, a drugo Testament Pošipu iz 2019. godine, a ogromne zasluge za to idu vodećim dalmatinskim enolozima Juraju SladićuIgoru Radovaniću i Nikoli Maroševiću koje su angažirali Testament Winery te sestrinska im vinarija Black Island s Korčule. 

I, kad smo već kod toga, Testament i Black Island svoj su uspjeh odlučili podijeliti i s vama pa tako u web shopu možete kupiti karton s po tri butelje dva nagrađena vina i to za tek 340 kuna! Poštarina je besplatna.

Siniša Lasan, poznati sommelier i jedan od članova komisije najvećeg svjetskog ocjenjivanja vina, objasnio je da je odlična vijest zastupljenost tri hrvatske regije čija su se vina kući vratila sa zlatom. Naime, osam je medalja otišlo u Istru, dvije u sjevernu Dalmaciju, u Testament, te jedna u Zagorje-Međimurje. 

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr

Foto: Pixabay