Apolitični

Kušaonice piva: Novi koncept koji osvaja naše gradove i napaja žedna grla (izbirljivih) pivopija

U zadnje vrijeme sve su popularnije trgovine i kušaonice u jednom, što je, izgleda, vrlo dobrodošao koncept i pivopije ga itekako dobro prihvaćaju. Kako prosječni uživatelj craft piva prije svega želi isprobavati, koncept je savršeno profunkcionirao.

Prije desetak godina svijet piva bio je puno jednostavniji, barem u ovom našem kutku. Postojalo je svijetlo i tamno pivo

U to su se vrijeme nekako počele otvarati prve domaće craft (mikro)pivovare (za usporedbu, danas ih je više od sto), domaća ponuda piva uvelike se promijenila, nacija je počela otkrivati nove pivske stilove, pa se otvorio i prostor za uvoz drugačijeg piva, takvog koje se više nije moglo svrstati samo u kategoriju “boje”.

Danas više nije nimalo neuobičajeno potegnuti do posebne, specijalizirane trgovine pivom i opskrbiti se novim naslovima i uzorcima za kušanje. U zadnje vrijeme sve su popularnije trgovine i kušaonice u jednom, što je, izgleda, vrlo dobrodošao koncept i pivopije ga itekako dobro prihvaćaju.

Donosimo pregled beer-shopova s kušaonicama (i njihove menije) i s velikim zadovoljstvom možemo potvrditi da se craft sjeme prilično dobro uhvatilo kod nas, pa od sjevera do juga države, gdjegod da se nađete, nećete ostati žedni dobrog hmelja.

Goblet Beer Store

Zagreb, Stupnička ul. 14

Ambasada

Zagreb, Ulica Crvenog križa 31

Spicy Days

Zagreb, Zagorska ul. 55

Cijeli članak i popis beer-shopova u drugim gradovima možete pročitati na: punkufer.dnevnik.hr

Foto: Pixabay