Apolitični

Jeste li isprobali souping? U samo tri dana skida višak kila zaostalih od blagdana, a slavni ga obožavaju

Ako još niste, isprobajte trodnevni ‘jušni detoks’ kako biste očistili organizam, riješili se nadutosti i tih nekoliko kilograma viška.

Čak su i istraživanja pokazala da redovito konzumiranje juhe na početku obroka u želucu stvara osjećaj ispunjenosti te pomaže da se u drugom dijelu obroka unese manji broj kalorija. Primjerice, jedno je istraživanje pokazalo da su osobe koje su za užinu jele juhu izgubile 50 posto više kilograma od onih koji su jeli čips, krekere i sendviče.

Takav učinak juhe na mršavljenje doveo je do nastanka novog trenda – čišćenja ili detoksifikacije juhom. Takozvani souping je bio jedan od 10 najpopularnijih trendova u prehrani 2018., no i dalje je vrlo omiljen, između ostalog i među celebrityjima. Čak je u velikoj mjeri zamijenio i nekoć vrlo popularni juicing kao njegova mnogo zdravija varijanta. Za razliku od juicinga, koji uništava vlakna iz voća i povrća, juha pomaže u reguliranju i stabiliziranju razine šećera u krvi, naročito kad obiluje povrćem bogatim vlaknima, zdravim masnoćama i proteinima iz ribe ili bijelog mesa.

Primjer 3-dnevne ‘jušne detoksikacije’ i cijeli članak možete pročitati na: zivim.gloria.hr

Foto: Pixabay