Apolitični

Istra ima najbolji tvrdi ovčji sir na svijetu!

Istarska Agrolaguna ima najbolji sir na svijetu u kategoriji tvrdih ovčjih sireva. Njezin Istarski ovčji sir Špin osvojio je zlato na prestižnom natjecanju International cheese & dairy awards u Velikoj Britaniji, a osim ovčjeg sira , u svojim su kategorijama briljirali i Istarski miješani sir Špin u orahovom lišću i Istarski kravlji sir Špin s tartufima s osvojenom srebrnom i brončanom medaljom.

International cheese & dairy awards je najveća svjetska platforma za promociju svjetskih proizvođača sira i mliječnih proizvoda, koja svake godine privlači više od 5.500 uzoraka sireva iz cijeloga svijeta. U svakoj kategoriji proglašena su tri najbolja sira na svijetu pa se tako Agrolaguna iz Velike Britanije vraća s tri svjetska priznanja koja potvrđuju da su istarski sirevi dio elitne skupine koju obilježava 125 godina stara tradicija najboljih u klasi.

Sirana Špin potpuno je posvećena tradicionalnom načinu proizvodnje koji zahtijeva puno ručnog rada, od pripreme proizvodnje do zrenja sireva. To znači da se mlijeku ne oduzima masnoća i ne rade nikakve korekcije aditivima tako da su sirevi uvijek jedinstvenog okusa.

Cijeli članak možete pročitati na: cromoda.com

Foto: Sirana Špin