Kvaliteta dalmatinske zagore kao podneblja, klime i ozračja podignuta je s ponudom na još jednu veću razinu proizvodnjom vrhunskog i kvalitetnog sira u mini mljekari I-Pak u Pakovom Selu. Ove godine postala je punoljetna, a u svojoj paleti proizvoda nudi sireve vrhunske kvalitete od kravljeg, ovčjeg i kozjeg mlijeka.
Vlasnik mini mljekare Ivan Petrović ističe kako su ponosni na dosadašnji rad.
– Izišli smo na tržište s odličnim vrstama sira, prikupljamo mlijeko i imamo namjeru u skorije vrijeme sagraditi nekoliko farmi krava, koza i ovaca kako bi se predstavili i na europskom tržištu. U svezi toga nedavno smo boravili i u Bruxellesu, uglednici su probali naše proizvode i jako su zadovoljni kvalitetom te su istaknuli kako žele pripomoći plasiranju sireva na tržište Europske unije .
– Možemo se pohvaliti kako uz vrhunske sireve proizvodimo još jedan poseban, sir iz mišine, koji se u Hrvatskoj proizvodi jedino kod nas i koji je jako tražen zbog svoje posebne kvalitete.
Di se siri dobri prave
Da li od ovce il od krave
U mljekari zvanoj I-Pak
Sir se pravi za užitak.Svježe trave svježe brsti
Eto sira sviju vrsti
Jer tko ljudi platit more
Škriljku sira iz Zagore.
Gospodarsku kratku priču o proizvodnji sira u Pakovom selu možete pogledati u video prilogu.
Izjavu nam je dala i voditeljica proizvodnje I-Pak mljekare Cecilija Galić
Više u kategoriji: Gospodarstvo
D.Šabić, mag.nov.