Tradicionalna 134 metra duga “Dubrovačka trpeza” održana je u nedjelju na dubrovačkom Stradunu u sklopu 6. Good Food Festivala, a okupila je 44 izlagača iz dubrovačkih hotela i ugostiteljskih objekata te Turističko-ugostiteljske škole sa njihovim slanim i slatkim jelima kao i vinare Konavala, Pelješca i Krka.
Tanjir delicija na “Dubrovačkoj trpezi” prodavao se za 35 kuna, a čaša vina za 15 kuna.
Gradonačelnik grada Dubrovnika Mato Franković rekao je prilikom otvaranja manifestacije kako Dubrovnik u listopadu bilježi izvrsne turističke rezultate pa će kraj sezone, kojim povodom je događaj i organiziran, malo ipak pričekati.
„Već nam je godinama stabilno Velika Britanija na prvom mjestu, unatoč strahu od Brexita, a Irska nam je dodatnim letovima ostvarila 34 posto povećanja. Uz to, apsolutni hit nam je let za SAD pa je sjajno da ćemo iduće sezone imati svakodnevni let American airlinesa za Philadelphiju. Preko svih tih odredišta povezani smo i s drugim, nama dalekim državama. Jako nam je značajan Japan, ali i Kina s velikim povećanjem“, rekla je
Direktorica dubrovačke Turističke zajednice Romana Vlašić.
Cijeli članak možete pročitati na: bokanews.me
Foto: Pixabay