Apolitični

Hrvatski brend TAMAN proizvodi čokoladu iz zrna kakaovca iz Ekvadora i Perua i najbolja je koju ćete probati u Hrvatskoj. U Londonu čak 9 priznanja

U Hrvatskoj se proizvodi čokolada iz zrna kakaovca. Radi se o takozvanim “bean to bar” čokoladama iza kojih stoje Sanja Vladović i Stiv Kahlina, ujedno i pokretači brenda TAMAN Artisan Chocholatesa. Moguće da ste već imali prilike čuti za njih jer upravo su TAMAN čokolade osvojile čak devet svjetskih priznanja na najvećem svjetskom showu Academy of Chocolate u Londonu 2018. godine (3 za čokolade i šest za praline). 2020. godine nastavili su svoj niz svjetskih odličja na istom natjecanju o čemu smo također pisali. 

Ono što ih izdvaja jest činjenica da oni ne otkupljuju sirovinu od velikih distributera u koju potom samo umiješaju začine što mnogi plasiraju pod pojmom craft ili artisanal čokolade. Sanja Vladović i Stiv Kahlina pasionirani su zaljubljenici u čokoladu koji su posljednjih pet godina posvetili istraživanju, a iza njih su i brojne edukacije diljem svijeta od kojih im je posebno značajna ona proživljena u Ekvadoru.


Grafika ambalaže nove čokolade

FOTO Stiv Kahlina

I sad ono najbolje – okus. Kad ste zadnji put osjetili pet ili šest različitih okusa za vrijeme guštanja u jednoj kockici čokolade? Najčešće ste se zadovoljili samo slatkoćom. Zamislite samo da vam se istovremeno ustima prolamaju karamela, bobičasto voće, začinsko bilje dok na nosu osjetite miris mljevene kave ili meda?

Projekt Sanje Vladović i Stiva Kahline doista je jedinstven, a ovo je prava prilika da u nadolazeće blagdansko vrijeme uživamo u sjajnim proizvodima i zaronimo punim plućima u svijet čokolade. 

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay