Apolitični

Hrvatska vina sve prepoznatljivija u Europi

Tajnik Udruženja vinarstva HGK Igor Barbarić u nedjelju je u Bordeauxu rekao kako je prepoznatljivost hrvatskih vina u Europi svakog dana sve jača i bolja te izrazio uvjerenje da je prezentacija hrvatskih vina dobar put u stvaranju imidža hrvatske kao vinske zemlje.

Hrvatska vina predstavljaju se u Bordeauxu pod brendom Vina Croatia – vina mosaica u sklopu Hrvatskog vikenda.

“Naša vina su prepoznata od vrhunskih vinskih stručnjaka upravo ovdje u ‘Gradu vina’, stoga je to jasna potvrda da se Hrvatska mora i nadalje brandirati proizvodima poput vrhunskih hrvatskih vina te daljnjim provođenjem strategije branda Vina Croatia – vina mosaica. Naši vinari su pokazali još jednom da su spremni za najzahtjevnija tržišta kroz potencijale svojih vrhunskih vina gdje se cijene vina autohtonih i internacionalnih sorti”, istaknuo je Barbarić.

Program u Gradu vina (La Cite du Vin), tematskom parku i muzeju posvećenom vinima u Bordeauxu, počeo je u petak večerom dobrodošlice i pozdravnom riječju Veleposlanika RH u Francuskoj, Filipa Vučaka, a završio je u nedjelju vođenim kušanjem vina (Masterclass) pod vodstvom Barbare Bačić.

Tijekom vikenda mogla su se degustirati naša vina, Darko Preiner, docent s Agronomskog fakulteta u Zagrebu predstavio je posjetiteljima hrvatsko vinarstvo i vinogradarstvo, a Mladen Boban s Medicinskog fakulteta u Splitu održao je prezentaciju Vino i zdravlje.

Cijeli članak možete pročitati na: politikaplus.com

Foto: Shutterstock