Apolitični

Eno-gastro festival: “Dani Dalmatinskog pršuta i vina” od 31. svibnja do 2. lipnja u Vrgorcu

Tradicionalni eno-gastro festival “Dani Dalmatinskog pršuta i vina” održat će se u Vrgorcu od 31. svibnja do 2. lipnja, a kako ističu organizatori, riječ je o najvažnijoj manifestaciji u tome kraju koja Vrgorac stavlja na kartu najpoznatijih gastronomskih festivala u cijeloj Hrvatskoj, ali i šire.

“Festival na jednom mjestu donosi ono najbolje što vrgorački kraj može ponuditi. Otvara se 31. svibnja u 17 sati, a održat će se u impozantnom ambijentu Gradskoga parka Vrgorca, jednog od najljepših parkova Dalmacije. Trodnevna manifestacija posjetiteljima će ponuditi obilje zabave i gastronomskih užitaka te još jednom podsjetiti na razloge zbog kojih je Vrgorac i službeno proglašen Gradom Dalmatinskog pršuta i vina”, ističe se u priopćenju Turističke zajednice grada Vrgorca.

Istaknula je kako je vrgoračka regija u mnogočemu specifična, a njezini stanovnici se osobito ponose svojim gastronomskim uspješnicama – sočnim jagodama, vrhunskim pršutom i posebnim vinima. Iz Vrgorca i okolice dolazi više od polovice ukupno uzgojenih jagoda u Hrvatskoj, a s više od 13 milijuna zasađenih čokota loze plodno Vrgorsko polje je najveće vinogorje u Hrvatskoj.

U Vrgorcu se nalazi i najveća pršutana u jugoistočnoj Europi iz koje na hrvatske stolove stiže više od 70 posto proizvodnje certificiranog Dalmatinskog pršuta.

Tijekom kulinarskog showa “Mediteranska kuhinja na vrgorskom pjatu” vrhunski će chefovi iz ŠKMER-a (Udruge šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija) Rene van Sevenant, Marija Lulić, Željko Neven Bremec te već tradicionalna kulinarska zvijezda manifestacije, legendarni Stevo Karapandža, spajati okuse Vrgorca u vrhunske gastronomske kreacije.

Na samoj fešti očekuju ih i nagradne igre te folklorni i zabavni program, a svaka će večer završiti koncertom. Za dobru zabavu 31. svibnja pobrinut će se Zorica Kondža, 1. lipnja Neno Belan i Fiumensi, a 2. lipnja Vanna.

Cijeli članak možete pročitati na: politikaplus.com

Foto: Pixabay