Apolitični

Dioklecijanovi podrumi: najveća fešta vina i delicija u Dalmaciji

Vinski podrum, festival vina i delicija, koji tradicionalno organizira Slobodna Dalmacija u Dioklecijanovim podrumima, u svom 9. izdanju nikad veći i bogatiji, definitivno se ove godine potvrđuje kao najveći i središnji festival vina u Dalmaciji!

Na velikoj fešti vina i delicija, koja će se u milenijskim carskim podrumima događati ovog vikenda, u petak i subotu 19. i 20. svibnja, sudjeluje toliko vinara i vinskih kuća i izlagača delicija da ih gotovo više nismo imali gdje smjestiti. Veliku podršku festivalu vina Slobodne Dalmacije dale su Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, Hrvatska gospodarska komora Vina Croatia, dalmatinske županije, turističke zajednice od Turističke zajednice grada Splita, koja je Vinski podrum Slobodne Dalmacije ocijenila značajnim inventom za grad Split, do turističkih zajednica dalmatinskih županija te brojnih drugih važnih sponzora.

Što donosi ovogodišnji festival vina i delicija u Dioklecijanovim podrumima? Stotine različitih vina i vinskih etiketa moći će se kušati u milenijskim podrumima cara Dioklecijana! I bogme bi Dioklecijanu bilo drago! Baš! Od perjanica Dalmacije do perjanica Istre, od vrhunskih kapljica sa Plešivice i zagorskih brega do ponos vina s obala Dunava, iz Baranje, Slavonije, Srijema… 

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr