Ovaj grad i šira regija Emilja i Romanja zaslužni su što uživamo u balzamičnom octu, mortadeli, parmezanu i sjajnim šunkama. Dodatno, smatra se kako odavde potječu lazanje, ali i tortelini.
Kad pomislite na svjetske prijestolnice hrane, uobičajena mjesta vam padaju na pamet: Pariz i njegovi intimni bistroi, ogromna raznolikost ulične hrane u Hong Kongu, New York sa svojom ponudom svega i svačega, tržnice i ponuda Barcelone.
Međutim, prema čitateljima časopisa Conde Nast Traveller, najbolji grad za hranu trenutačno nije niti jedno od tih mjesta. Anketa koju su napravili dodijelila je tu laskavu titulu talijanskom gradu Bologni, glavnom gradu i središtu regije Emilja i Romanja.
Kulinarska tradicija itekako je živa, pa se grad još uvijek ponosi ponudom hrane i preplavljen je mjestima za jelo: od lokalnih zalogajnica i tržnica s blistavo svježim povrćem do restorana s Michelinovim zvjezdicama. Kad tako pogledamo, ni ne čudi što je proglašen svjetskom gastronomskom prijestolnicom.
Cijeli članak možete pročitati na: punkufer.dnevnik.hr
Foto: Pexels.com