Apolitični

Bili smo u najboljem restoranu na svijetu i tri sata uživali u meniju od 16 sljedova

Svaki od 16 sljedova degustacijskog menija u sebi sadrži isključivo namirnice s jedne nadmorske visine i upravo tog mikro sustava, nudeći iskustvo putovanja okusima od morskih dubina do planinskih vrhova na preko 4000 metara visine.

Informacija da je restoran ”Central” kojeg u Limi vodi Virgilio Martinez u Valenciji proglašen najboljim na svijetu, nije nikakvo iznenađenje, ali glasači izbora “The Worlds 50 Best Restaurants” s takvom odlukom zakasnili su najmanje pet godina. Danas na svijetu postoji niz mjesta čiji koncepti su zanimljiviji i uzbudljiviji, za primjer uzmimo samo tri španjolska restorana koji ga prate na listi najboljih: “Disfrutar”, “Diverxo” i “Asador Etxebarri”.

Koliko god interijer sivim i zemljanim tonovima te mramorom davao dojam hladnoće, na tanjurima sve pršti od boja. A okusi koje imate priliku kušati samo na tom mjestu – definitivno su na taj način u prvom planu.

Misli, emocije i ambijent

“Iskustvo “Centrala” dnevno pružamo za samo 40 osoba za ručak i još 40 za večeru. Želimo da svi oni odu kući potpuno zadovoljni, što je velika odgovornost jer mnogi od njih doletjeli su u Limu s drugog dijela svijeta.

Cijeli članak možete pročitati na: punkufer.dnevnik.hr

Foto: Central Restaurante