Apolitični

Na 4. međunarodnom sajmu ADRIATIC GASTRO SHOW 2018. u Splitu ove godine izlaže čak 700 izlagača iz 17 zemalja

Na 4. međunarodnom festivalu gastronomije i turizma Adriatic Gastro Show, koji je u srijedu otvoren u splitskoj Spaladium Areni, na 200 izložbenih prostora izlaže oko 700 tvrtki iz 17 zemalja svijeta.

Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban na otvorenju je istaknuo kako se na sajmu vidi što Splitsko-dalmatinska županija može ponuditi u turističkoj sezoni.

“S ovog sajma bi svakako izdvojio naše autohtone proizvode, među kojima soparnik, domaća janjetina, luk iz Ljubitovice i Bristivice, maslinovo ulje od oblice, vino iz Imotske krajine i s otoka. Čovjek jednostavno ne može, a da ne poželi biti domaćin-gost u svojoj županiji”, rekao je Boban, najavljujući da će se krajem travnja prezentacija Splitsko-dalmatinske županije održati u Londonu.

Zamjenik splitskog gradonačelnika Nino Vela podsjetio je da je Split prošlogodišnji šampion turizma i najbolja city break destinacija. Turizam je značajna grana i poticaj za gospodarski razvoj Splita, rekao je, ističući kako ovakvi sajmovi promoviraju turizam i gastronomiju, a grad će financijski, ali i na svaki drugi način i organizacijski, pomagati takve sajmove kako bi unaprijedili ponudu grada, županije i cijele Hrvatske.

Cijeli članak možete pročitati na: direktno.hr

Foto: Shutterstock