Apolitični

11 najboljih restorana u Hrvatskoj: Mjesta na kojima se vrijedi zaustaviti

Tri Michelinove zvjezdice imaju restorani zbog kojih vrijedi sjesti u auto i otputovati. Dvije zvjezdice su znak za one koji su vrijedni sretanja s puta, a jedna ide onim restoranima u kojima se vrijedi zaustaviti…

Gastronomski Oscar ove je godine pripao plešivičkom restoranu Korak, s kojim Lijepa Naša u gurmanskom zviježđu broji 11 Michelinovih zvijezda. Osim 11 veličanstvenih, ovogodišnji vodič broji i 64 restorana s preporukom te 14 restorana s Bib Gourmand preporukom koja se dodjeljuje za sjajan omjer cijene i kvalitete.

Osim Koraka, restorani koji u Hrvatskoj imaju Michelinovu zvjezdicu su: Agli Amici, Alfred Keller, Boškinac, Draga di Lovrana, LD – Lešić Dimitri, Pelegrini, Monte, Nebo by Deni Srdoč, Noel i Restaurant 360.

Novu Michelinovu preporuku dobili su: zagrebački restorani Balon i El Toro, splitski restorani BÒME i PiNKU fish and wine, dubrovački Marco PoloNicolo Polo u Gradacu, hvarski Mediterraneo te konobe Kala i Otok u Supetru.

Među tri nove Bib Gourmand preporuke su zagrebačka Beštija, Bugenvila u Cavtatu i dubrovački Taj Mahal. 

Korak je nositelji i Zelene zvjezdice, priznanja za održivu i odgovornu gastronomiju te se tako pridružio zagrebačkom restoranu Zinfandel‘s i konobi Mate u Pupnatu na Korčuli.

Cijeli članak možete pročitati na: punkufer.dnevnik.hr

Foto: Pixabay