Apolitični

ZVUČI POZNATO? Brad Pitt obnavljao New Orleans, ali sve se raspadaju: ‘Ništa ne valja!‘

Nakon uragana Katrina Pittova zaklada je krenula u izgradnju jeftinih kuća. No danas su one trule ruševine pune plijesni i termita

Zaklada Brada Pitta ‘Make it Right’ izgradila je 109 oku ugodnih, pristupačnih kuća u New Orleansu nakon katastrofalnog uragana Katrina koji je pogodio taj grad i okolicu 2005. godine, piše The Conversation. No sada je čitav projekt u totalnom kaosu. Velika većina nedavno izgrađenih kuća ima pregršt nedostataka – stvara se plijesan, napali su ih termiti, drvo je istrulilo te su često poplavljene.

Najmanje šest kuća napušteno je i zakucano daskama. Mnogi stanari potražili su pravdu na sudu. Tako je neprofitna organizacija, koja je izgradila kuće uz pomoć mnogih poznatih arhitekata poput Franka Gehrya, one koji su preživjeli jednu katastrofu zapravo uvukla u drugu.

Zbog konstrukcijskih nedostataka, mnogi se stanari boje za vlastito zdravlje. Zaklada ‘Make it Right’ (‘Napravi kako treba’, prev.) unatoč imenu, nije riješila probleme i prestala je pomagati stanarima. Umjesto toga, ta neprofitna zaklada koju vodi velika filmska zvijezda prestala je postojati.

Čak je i osoba koja je kosila travu oko tih kuća, kazala kako joj zaklada duguje novac.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay