Apolitični

Zvončac i Sustipan – „Zdravlje je moj đir“

„Zdravlje mi je najvažnije“, često možete čuti u razgovoru s ljudima, u prolazu, na stručnim skupovima i slično, i ono je uistinu najbitnije za svakog čovjeka jer kad si zdrav, onda si bogat duševno i psihološki te možeš tek tada planirati druge aktivnosti i pokušavati izgrađivati svoju osobnost i uspjeh.
Na ovim mislima temelji se sljedeća manifestacija zgodnog naziva „Zdravlje je moj đir“ koju organizira Županijska liga protiv raka Split, dana 17. svibnja 2015. g. uoči Svjetskog dana zdravih gradova.

Namjera je da i naš grad sudjeluje, zajedno s drugim svjetskim gradovima i metropolama, u promociji i očuvanju zdravlja, kako pojedinca, tako i društva, ističu iz Županijske lige te pozivaju Splićane i njihove goste da im se pridruže u zdravom druženju na Zvončacu i Sustipanu tijekom cijelog dana. Smisao manifestacije jest promoviranje zdravlja uz zdravu prehranu, ples i ritmiku, tjelovježbu pa i fitness, jačanje fizičke i psihičke stabilnosti, zatim promoviranje vrijednosti boravka u prirodi, očuvanje okoliša, važnost preventivnih pregleda, pravilnog disanja i dr.

I ne zaboravite, najvažnija za zdravlje jest uravnotežena prehrana, tjelesna aktivnost i higijena te stabilne obiteljske i društvene okolnosti.
Stoga, držite do svog zdravlja i podržite hvale vrijednu manifestaciju Županijske lige protiv raka Split, „Zdravlje je moj đir“.

Više u kategoriji: Zdravlje; Život

Foto: dalmatia.hr

D. Šabić, mag.nov.