Apolitični

[VIDEO] Zvjezdana Čagalj pisanom riječju i pjesmama okuplja male i velike

[VIDEO] Zvjezdana Čagalj pisanom riječju i pjesmama okuplja male i velike

U neprekidnom radu na sebi, naša sugovornica je pjesnikinja, pedagog, odgojiteljica,  majka, društveno javna osoba itd, ali i predsjednica je Društva Naša djeca, Split, u kome također pokreće mnoge akcije kroz koje nastoji povezati svu djecu, s poteškoćama, iz domova za nezbrinutu djecu, djecu iz obitelji, na jednom mjestu s ciljem međusobnog uvažavanja, tolerancije, osjećaja prihvaćenosti i uzajamne pomoći, te poticati međugeneracijsku povezanost kroz koju sve generacije i daju i dobivaju, te se prenose priče i drevne igre s koljena na koljeno.

Pokrenula je niz velikih humanitarnih akcija za pomoć izgorjelom vrtiću; „Za svoje dite, Splite“, kojoj se priključio i Unicef, te ju preuzeo; „Za tebe“, kroz organizaciju niza sportskih susreta, koncerata, kako bi se skupila sredstva za kupnju enteroskopa za KBC u Splitu.

Njen književni opus bogat je sa zbirkama pjesama slikovnicama, igrokazima,  piše na štokavskom i čakavskom jeziku, a na temelju svog rada promovirana je u zvanje dramskog pedagoga. Zvjezdana Čagalj osoba s kojoj je ugodno razgovarati, pa smo je pozvali na kratko u studio kako bi javnosti  kazali i prenijeli razmišljanja ljudi koji se izražavaju pisanjem pjesama i lijepih riječi, a na drugima je ocijeniti njen rad i vrijednost. Evo kratke priče iz Gundulićeve 36….