Apolitični

[VIDEO] Županija i Split s vrhunskim turističkim rezultatima

Županija i Split s vrhunskim turističkim rezultatima ponosno ističu brojke dolaska i noćenja stranih i domaćih gostiju u prvih devet mjeseci ove godine.
Splitsko-dalmatinska županija još jednom je potvrdila kako je pravi mali raj za turiste, kako domaće tako i za strane, a posebno za nautičare koji su u akvatoriju srednje Dalmacije napravili čak 1,2 milijuna noćenja, čime je na samom vrhu po turističkom prometu nautičara u Hrvatskoj.
Kada usporedimo, toliko nautičkih dolazaka i noćenja bilježe zajedno cijela Istarska, Zadarska i Šibensko-kninska županija, pa je i time srednjodalmatinski arhipelag ponio titulu najposjećenijeg nautičkog područja u hrvatskom dijelu Jadrana u ovoj godini, podaci su koje je na konferenciji za novinare iznio Joško Stella, direktor županijske turističke zajednice.

Splitsko-dalmatinska županija – sve posjećenija regija


S ukupno 2,55 milijuna turističkih dolazaka u prvih devet mjeseci i 14,40 milijuna noćenja, Splitsko-dalmatinska županija bilježi još jednu izvrsnu turističku godinu u kojoj je u komercijalnom smještaju imala rast od 10 posto, čime je zadržala višegodišnji trend sve posjećenije turističke regije.
Daleko najuspješniji u srednjoj Dalmaciji u turističkoj 2016. godini je grad Split s više od pola milijuna gostiju i rekordnih 1,585 milijuna turističkih noćenja, čime je Split u ovoj godini ostvario rast od nevjerojatnih 31 posto u odnosu na lanjsku godinu, s osmijehom na licu iznosi brojke i svoje osobno zadovoljstvo Alijana Vukšić, direktorica TZ Splita. U razgovoru nam je još istaknula kako su debelo u pripremi za predstojeću turističku sezonu, a bliže se božićni i novogodišnji blagdani za koje se Split podobro pripremio.


Pogledajmo u video prilogu što je još kazalo dvoje najistaknutijih ljudi turizma Splitsko-dalmatinske županije i grada Splita.