Apolitični

Zračenje mobitela: Kako se pravilno zaštititi i što nam donosi 5G mreža?

Premda se za mobitele može reći da su visokosofisticirani radio aparati, mogu stvarati posljedice na ljudsko tijelo. Radio valovi tako mogu uzrokovati zagrijavanje tkiva, ali ne značajno. Premda se zračenje mobitela i karcinomi često povezuju, te informacije još uvijek nisu dovoljno konzistentne da bi se smatrale službenima.

Ono što na mobitelima povećava količinu zračenja su antene koje su u pametnim mobitelima skrivene. Što je antena bliža tijelu to je veća količina zračenja koju tijelo apsorbira. Ako udaljavamo mobitel, to zračenje smanjujemo. Veće zračenje je zabilježeno u situacijama slabijeg signala jer tada mobitel koristi više energije što povećava količinu zračenja.

Ako želite biti još sigurniji i izbjeći zračenje mobitela, najbolje bi bilo koristiti takve uređaje što manje. Ovo posebno vrijedi kod djece zbog čega se nerijetko preporučuje da se djeci uopće ne daju mobiteli, tableti i slične konzole, sve dok im se tijelo i mozak razvijaju.

Par savjeta kako smanjiti zračenje mobitela:

Koliko zrači 5G?

S novim tehnologijama stigla nam je i 5G mreža za koju mnogi smatraju da je opasna. Kada se usporedi količina zračenja koje stvara 2G, 3G i 4G mreža s onim koje stvara 5G, zapravo ne postoji velika razlika.

Zračenje 5G mreže ne bi trebalo imati utjecaj na zdravlje ni veću mogućnost pojave tumora, kao niti dosadašnje mreže. Jedini utjecaj koje elektromagnetsko zračenje ima je zagrijavanje tkiva. U Hrvatskoj su uvedene stroge mjere upravo kako bi se izbjegla štetnost zračenja.