Apolitični

Zorica Andrijašević Dona pobijedila na Korčuli

Na lijepom i ugodnom korčulanskom glazbenom, festivalskom druženju bez opterećenja i pritiska mogla su se vidjeti nasmijana i razdragana lica glazbenika, pjevača, umjetnika, novinara i svih koji su pratili ovogodišnji festival marko Polo na ovom bisernom otoku.

Jedna od najsretnijih bila je ukupna pobjednica festivala makarska pjevačica Zorica Andrijašević Dona s kojom smo kratko razgovarali po završetku fešte lakih nota. Evo priče….
Zorice čestitamo ti na pobjedi, kakvi su prvi osjećaji…?
– Stvarno sam presretna, sinoć je festival bio jedinstven u svijetu, a to je da su mi svi čestitali od publike, snimatelja do kolega žirija, novinara, svi su bili sretni s mojom pobjedom tako da to samo po sebi nešto govori.


Godinama se baviš glazbom, stvaraš je, pišeš tekstove zapravo živiš glazbu.
– Tako je, ja sam kantautor, živim glazbu i ona je moj život. Jako mi je drago za ovu nagradu, ne samo što je ona nagrada za moj dugogodišnji rada, već i za suradnju sada već mom stalnom suradniku Leu Škari pošto smo zajedno već na nekoliko pjesama , također bi čestitala i malom Bruni Juriću na Malom Splitu. Doduše nije dobio ni jednu nagradu, ali je nastupi s mojoj autorskom pjesmom Ja sam dite Splita. Jednostavno veseli me stvaranje bez obzira koliko je dana teško u Hrvatskoj stvarati jer su uvjeti poprilično teški.

Zorica Andrijašević 
Ova pobjeda je još jedan dobar promocijski vjetar u leđa, ljeti podosta radiš sa svojim glazbenim bandom, pojasni nam o tome.
– Ima neke svoje glazbene projekte, da radim sa disko bendom Magic 70-ti , rasprodani smo gotovo cijelo ljeto od Dubrovnika do Istre, i to me jako veseli motivira da ne odustajem u životu jer uz glazbu živim svoje snove. Čeka me rad na spotu ove pobjedničke pjesme Izgubljene stvari jer sam se s njom predstavila na nekim festivalima i medijima te su reakcije zaista izvrsne. Moram se koncentrirati na još jaču medijsku promidžbu jer bez medija pjesma može teško zaživjeti , akako živim glazbu još uvijek volim i šport, jutarnji džoging, treninge i sve što mi pričinjava zadovoljstvo.
Hvala ti Dona i želimo ti uspješnu glazbenu karijeru.
– Hvala i tebi Denis i tvojim čitateljima.