Apolitični

Znanstvenici potvrdili: Stiže elektronska koža koja će zamijeniti pametne satove i ostale gadgete

Nažalost, pametni satovi s godinama razvoja nisu se odvojili kao zasebni uređaji, već su uvijek ovisili o pametnom telefonu. Vjerojatno upravo u toj činjenici leži razloga zašto prodaja pametnih satova nije išla planiranim tokom. Ipak, danas pametni satovi imaju veliki dio tržišta i redovito rastu – što pokazuje da interes za ovom tehnologijom ipak postoji.

No, nedavno su znanstvenici iz Colorada objavili kako su bližu otkrića koje bi moglo djelomično ili u potpunosti eliminirati potrebu za pametnim satom. Naime, istraživači sa Sveučilišta Boulder otkrili su kako su vrlo blizu završetka razvoja umjetna elektronske kože. Iako ovo nije prvi puta da spominjemo elektronsku kožu na ovom portalu, činjenica je da se ovog puta radi o izumu koji ima vrlo jasnu namjeru i funkcionalnost.

Znanstvenici smatraju kako implementacijom određenih tehnologija u elektronsku kožu mogu eliminirati potrebu za drugim elektroničkim uređajima, a u tim izjavama prvenstveno misle na pametni sat. Naime, stavljanjem elektronske kože na tijelo osoba bi dobila uvid u važne podatke – bez potrebe za stavljanjem dodatnih uređaja na tijelo.

Cijeli članak možete pročitati na: pcchip.hr

Foto: Pixabay