Apolitični

Znanstvenici kažu da su našli dokaze da je korona umjetno stvorena. Jesu li u pravu?

DVOJICA znanstvenika, jedan britanski i jedan norveški, objavili su nedavno studiju iz koje bi se moglo zaključiti da je virus SARS-CoV-2 umjetno stvoren u laboratoriju.

Prema radu objavljenom u časopisu Quarterly Review of Biophysics, protein spike (šiljak) novog koronavirusa sadrži neke sekvence za koje se čini da su umjetno umetnute kako bi se uspješnost virusa povećala.

U sažetku rada i kasnije u njegovoj razradi norveški virolog Birger Sørensen i britanski onkolog Angus Dalgleish tvrde da su identificirali “umetnute dijelove postavljene na površini šiljaka SARS-CoV-2” koji su ključni za komunikaciju virusa s ljudskim stanicama i za ulazak u njih.

Sørensen je za norvešku televiziju NRK rekao da virus ima svojstva koja se uvelike razlikuju od drugog koronavirusa, uzročnika SARS-a, te da ona nikada nisu otkrivena u prirodi. Ustvrdio je da Kina i Sjedinjene Države surađuju dugi niz godina na istraživanju koronavirusa kroz studije o “stjecanju funkcija” u kojima se patogenost ili prenosivost virusa može povećati kako bi ih se bolje razumjelo.

Cijeli članak možete pročitati na:
index.hr

Foto: Pixabay