Apolitični

Znanstvena konferencija 27. SoftCOM otvorena u Splitu

U Splitu je u petak počela 27. Međunarodna znanstvena konferencija o softveru, telekomunikacijama i računalnim mrežama SoftCOM, u organizaciji splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, a tema jednog od simpozija na skupu je “Sigurnosti i digitalne forenzike”.

Ovo je naša tradicionalna konferencije i ove je godine okupila najveći broj sudionika, više od 300. Tijekom tri dana održat će se više od 160 prezentacija, biti prikazano 110 radova, a održat će se i brojna druga događanja, rekao je dekan Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje  Sven Gotovac.

Tijekom tri dana konferencije, koja se održava u splitskom hotelu Radisson Blu, znanstvenici i gospodarstvenici raspravljat će o tehnološkim izazovima i potrebama za novim tehnologijama iz područja informacijske i komunikacijske tehnologije, čija bi primjena trebala unaprijediti poslovanje i svakodnevni život.

Sudionici 27. SoftCOM-a dolaze iz 30 zemalja svijeta, a posebno su im teme bežične mreže, strojno učenje, te umjetna inteligencija.

Cijeli članak možete pročitati na: splitskidnevnik.rtl.hr

Foto: Pixabay