Apolitični

Znamenitosti grada Sinja i Cetinske krajine u fokusu studenata iz AIESEC-a

Znamenitosti grada Sinja i Cetinske krajine razgledavali su studenti iz AIESEC-a (Tajlanda i Alžira).

Proteklog vikenda Sinj su posjetili studenti Parichaya Srakaeo iz Tajlanda i Karim Taha iz Alžira u sklopu dogovorenog programa TZ grada Sinja s najvećom svjetskom studentskom organizacijom AIESEC (osnovana 1948.) koja djeluje u 110 zemalja svijeta.
AISEC je u Hrvatskoj prisutan na 5 fakulteta (Ekonomski fakulteti u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagreb te Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu). To je organizacija koja studentima kroz praktičan rad daje priliku razviti svoje potencijale kako bi imali pozitivan utjecaj na društvo i zajednicu.

Studenti u turističkoj promociji Sinja i Cetinske krajine


Svrha njihova dolaska je snimanje priloga i pisanje blogova o turističkoj ponudi i potencijalima grada Sinja i Cetinske krajine. Prilog o gradu Sinju bit će objavljen na raznim društvenim mrežama i blogerskim kolumnama. Cijeli program daje mogućnost studentima, ali i svima koji prate njihove programe, pristup znamenitostima, povijesnoj i kulturnoj baštini, tradiciji i običajima države i mjesta u koja dolaze na jedan sasvim drugačiji način. Ovakav oblik promocije pokazao se učinkovitim za sve mlade turiste koji ciljano dolaze u neku od destinacija koja im je zanimljiva i privlačna. Ovo je bio prvi od takvih posjeta. Uskoro nam u ovakvom obliku promocije dolaze drugi studenti koji će snimiti svoj prilog o gradu Sinju i Cetinskoj krajini.
Kako bi što jezgrovitije prikazali dio turističkih potencijala grada Sinja i Cetinskog kraja, za potrebe snimanja posjetili smo Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske, Hipodrom i Sinjski sportski aerodrom. Članovi Aerokluba Sinj s instruktorom letenja Natkom Kulićem omogućili su im snimanje priloga iz zraka. U nastavku su posjetili Muzej Sinjske alke, stari grad i ostale znamenitosti grada Sinja, a potom Panj gdje su mogli vidjeti 2. Konjičku karavanu – Ljeto ’95.