Apolitični

ZNA SE I CIJENA: U Hercegovinu se išlo u šoping, sad po rusko cjepivo! Sputnjik dolazi u Grude, na listi su i brojni Hrvati…

Nema nas Zemlja, Hrvati su prvaci po otkrivanju rupa u sustavu, pa ako se već protiv korone cijepiti ne možemo u našoj zemlji, jer se taj proces pretvorio u dugoročno očekivanje Godota, našli smo način da to uradimo preko granice.

Više nije ni javna tajna da su Hrvati “poletjeli” u Srbiju na primitak ruskog Sputnjika. A Slobodna Dalmacija saznaje kako se određeni broj naših građana za punu, dvostruku dozu cjepiva ruskog proizvođača, predbilježio u malim Grudama.

U mjestašcu Zapadno-hercegovačkog kantona, u susjednoj BiH, na devetnaest kilometara od Imotskog, u zadnja dva tjedna formirala se lista narudžbi za Sputnjik cjepivo. Do petka navečer na njoj je bilo zapisano više od pet tisuća imena, od čega i stotinu građana iz Republike Hrvatske. Iz Hrvatske su prijavljeni građani mahom iz Zagreba. Očito je kako je tu, lokalizirano, procirkulirala vijest o projektu iz malih Gruda.

– Iz Hrvatske ste, ma daaaa, možete se predbilježiti, trebaju nam samo vaši podaci da vas upišemo. Ne, ne, nema veze što ste iz Hrvatske, slobodno vas možemo upisati.

Cijena cjepiva će se kretati između 25 i 40 konvertibilnih maraka po dozi, da, da, komercijalne je naravi. Ne plaćate odmah, tek kada dođete ovdje na cijepljenje.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay